… i què carai vol dir “tints naturals”?

SuT Tenyit amb cúrcuma

Doncs jo fins ara ho tenia bastant clar, però últimament he vist algunes webs que m’han fet plantejar les coses… Podem tenyir de manera artesanal, ecològica i natural, però una cosa no implica necessàriament l’altra.

Tenyir de manera artesanal és un procés a petita escala, dut a terme normalment a casa o en petits tallers. Però podem tenyir artesanalment tant amb tints àcids, amb tints ecològics com amb tints naturals

No és el mateix tints naturals que tints ecològics. Els tints ecològics són tints àcids, sintètics, però amb etiqueta ecològica, i tot el que això implica.

Des de Sóc una troca, sempre que parlem de tints naturals volem dir que per tenyir utilitzem materials presents a la natura. Tot i així, que un material sigui present a la natura no vol dir que no sigui tòxic o que no pugui contaminar (pregunteu l’esperança de vida dels tintorers al temps dels gremis…). A nosaltres ens preocupa l’empremta que poguem deixar, i és per això que procurem que tots els residus que generem amb els tints siguin ecològics i biodegradables (mireu si ho són que van a parar tots al cubell de l’orgànica o directament a l’hort!).

D’acord, però quins són aquests materials?

Doncs fàcil: minerals per al mordentat (alum i cremor tàrtar) i plantes per al tenyit (flors d’argilaga, clofolls d’anou, roja, cúrcuma, etc.).

Molt bé, i tot això com funciona?

Doncs paciència, prometo parlar-ne un altre dia!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s