He estat filant… gotland!

Doncs tot i la calor m’he fet un fart de filar!

24 SuT Gotland

Aquí el teniu ja cabdellat: 1kg de gotland filat en tècnica mixta (però més d’estam que de carda) i torçuda en dos caps.

Gotland, a més de ser una illa sueca, és una raça d’ovella. A diferència d’altres ovelles, les gotland no tenen llana sinó pèl, i això a l’hora de filar es nota bastant.  Tot i ser una fibra molt més gruixuda que el merino (al voltant de les 30 micres), és molt brillant i llisca com la seda… o més! És per això que em vaig decantar per filar-la on the fold. El gotland és una fibra densa, i com que li he donat poc aire al filar-la, un cop teixida tindrà una caiguda similar a la seda o el cotó, i ben poca memòria. Com que en origen aquestes ovelles són de color gris  he optat per no tenyir la fibra, que ja de per sí té uns matissos preciosos. D’aquí en sortirà un bon jersei!

Crec que és una fibra interessant de filar, sobretot si us agrada treballar amb alpaca. Això sí, prepareu-vos perquè fa una pudor de suarda que tomba! (rentar-la fins a treure-l’hi no ha estat fàcil!)

Salut!

Laia.

Per cert! El Joan afegeix una curiositat: una de les teories sobre l’origen del nom de Catalunya diu que prové de Gotia Landia. Apa!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s