Investigant…

Fa uns dies que piulo poc, he estat ben enfeinada!

Últimament estic refrescant el meu amor als fusos, hi he estat filant bastant arran dels cursos, i com sempre, me n’he anat cap a la vessant històrica. Amb el Joan ens hem estat repassant bé la nostra petita col·lecció de fusos antics (que ben aviat us presentaré amb la profunditat que es mereix), i hem començat a treballar en algun prototipus.

Estic donant-li moltes voltes a la manera com es filava antigament al nostre país, i estic molt i molt engrescada, perquè com més hi aprofundeixo més coses entenc i veig clares, i més m’adono de la riquesa de la nostra terra. Tenim la sort de viure en un lloc on fins fa quatre dies encara es filava, hi ha molta gent gran que encara en sap o recorda com ho feien a casa seva. Però com que sembla que tot el que vingui de fora sempre és millor que el que tenim, ens n’hem oblidat bastant (ei! i jo la primera, que abans he après a filar a la manera moderna que a l’antiga!).

Apa, no m’embolico més. Ben aviat començaré a escriure ordenadament sobre aquest tema, el filat a casa nostra tal com es feia abans i des del punt de vista pràctic. Tinc ganes de parlar-vos de fusos i retorcedors, de filoses, de llanes, de com es feia tot plegat, i mil coses més. Espero que ho trobareu interessant!

 

FC1 SuT prototipus

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s