Em sembla que aquest fus està ple… i ara què?

Tòrcer 1

Doncs si creieu que el vostre fus està prou ple us haureu d’anar plantejant què voldreu fer amb la llana. Però primer de tot… com sabreu si podeu continuar-hi filant o no? Doncs hi ha qui diu que pots filar tanta fibra com pesi el fus (per exemple, si el vostre fus pesa 35 grams podreu filar-hi 35 grams de fibra). La veritat és que la teoria està bé, però ningú us obliga a deixar de filar en aquest punt! Per mi, l’ideal és filar fins que tinguis la sensació de que el fus ja no va bé, que el pes fa trencar la llana massa sovint, que pesa tant que ens costa de fer-lo girar, o senzillament fins que ens hi trobem incòmodes. Ja sé que això no ajuda massa als que tot just comencen, però us diré que una manera i l’altra no se’n van de gaire!

Bé, doncs ja teniu un fus ple. Si voleu podeu fer servir la llana així mateix. Jo us recomano que la devaneu (en feu una troca), la lligueu bé per diferents punts (ei, coneixeu aquella expressió que diu “embolicar la troca”? endevineu!) i la renteu: la deixeu en remull uns 20 minuts, llavors l’escorreu una mica i la colpegeu bé contra la paret de la banyera, sense por! Això ajuda a repartir la torsió i li dóna “aire” a la llana, la fa més esponjosa.

Ok, però i si la voleu tòrcer? Doncs primer de tot haureu de preparar una altra fusada (la llana que cap en un fus). Si només teniu un fus primer l’haureu de buidar per poder-lo tornar a omplir, tant per fer la segona fusada com després per poder tòrcer.

Hi ha moltes maneres de tòrcer amb fus, però jo us explicaré la que em sembla més senzilla, i que pel que m’han explicat i he vist en alguns vídeos, és la que es feia servir aquí.  Agafem les dues fusades, que tant poden estar en dos fusos com ser dos cabdells, i les cabdellem juntes.

Tòrcer 2Ara posem aquest nou cabdell dins d’algun recipient perquè no se’ns escapi (un bol o similar), ho enganxem al fus i au, com si tornéssim a filar! I sobretot sobretot sobretot, no us oblideu de fer girar el fus cap a l’altre costat!!!

Tòrcer 3

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s