Normes bàsiques per encongir jerseis

17 SuT mini jerseis

Heu destinat hores i hores a teixir un jersei preciós, que us queda de conya, amb una llana que us ha costat un ronyó i part de l’altre, que abriga com cap, etc. Però ara ha arribat el moment de rentar-lo. I com es fa per arruïnar aquesta meravella? Fàcil!

La llana s’encongeix de dues maneres diferents:

– Per contrast de temperatura. Sempre és de calent a fred. Les fibres de la llana estan recobertes de com unes escates que amb l’aigua calenta s’obren i amb la freda es tanquen. Si les fem tancar ràpidament les fibres s’enganxen les unes amb les altres i s’enfeltren, és a dir, el jersei s’encongeix. En canvi, si posem llana en aigua ben calenta i la deixem dins l’aigua mentre es va refredant lentament el nostre jersei seguirà sent de tamany humà.

– Per fregament. Les mateixes escates d’abans també es poden enganxar les unes amb les altres amb el fregament. Si afegim sabó a l’aigua encara anirem més ràpid, i si a sobre l’aigua és calenta és molt possible que el jersei s’encongeixi només de mirar-lo!

I com aconseguir que tot això passi de manera ràpida i sense ni haver-nos de mullar les mans? Doncs foteu el jersei de cap a la rentadora, amb un programa ben calentó i el calaixet ple de sabó! Au!

Properament a les vostres pantalles: Instruccions per rentar un jersei de manera indolora, by Sóc una troca!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s