Sant Blai!!!

Aquest cap de setmana són festes de Sant Blai a La Fatarella!

I els que sereu de més lluny potser us preguntareu què té a veure amb aquest bloc. Doncs mireu, a part de ser les festes d’hivern del lloc on vivim, sant Blai està relacionat amb la llana!!!

Sant Blai va ser bisbe a Sebaste (Armènia). Se’l considera advocat del mal de gola, i sembla ser que era conegut pel seu do de curació tant d’animals com de persones. Sant Blai va morir torturat durant la persecució als cristians de principis del segle IV.

I com el relacionem amb la llana? Es veu que el van lligar en una post i el van torturar amb pintes per a llana. En alguns pobles d’Anglaterra se’l va adoptar com a patró de la indústria de llanera.

Sant Blai, de Pere Fernández. MNAC, Barcelona.

Com que va ser martiritzat, en la iconografia cristiana sol anar acompanyat dels útils de la seva tortura. Tot i que la tradició (i la viquipèdia!) diu que van ser pintes, en les diferents representacions tant hi trobem pintes com cardes. Curiós, no?

Si mai he de martiritzar algú, tingueu en compte que si amb les cardes es pot masegar bastant, amb les pintes igual podria ser pitjor… en aquest cas el martiri dependrà de quin filat feu a casa… muahahaha!!!

Bones festes!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s