Projecte xal espectacular V… grmpffff!!!

Ja fa dies que hauria d’haver publicat aquesta entrada, però quan una cosa no surt com una voldria costa més d’ensenyar…

Sempre que tenyeixo per mi aprofito per fer experiments, així si no surten bé no passa res. Bé, això de que no passa res és un dir, perquè primer se m’ha de passar el disgust i llavors ho he d’arreglar (cosa que normalment vol dir tornar a tenyir).

38 grmpfff

Doncs amb aquesta llana volia posar a prova dos materials, i va i em fallen tots dos! Buàààààà!!!

El primer, el clofoll d’anou que em van donar… Sí que tenyeix, però del marró que aconsegueixo normalment al que va quedar hi ha anys llum! A més, si hagués anat com déu mana amb tres bullides n’haguessin sortit tres tons diferents, però el segon i el tercer són exactament iguals… grrrr…

I el segon material que volia posar a prova era la cúrcuma sense mordentar (això del mordentat ho explicaré un altre dia, però ve a ser un procés per fer que alguns materials tenyeixin i no se’n vagin en esbandir la llana). Doncs això, que he llegit a molts llocs que la cúrcuma no necessita mordent i ho volia provar… en mala hora! Li ha tocat el sol una mica en eixugar-se, no gaire, unes dues horetes en total… i s’ha descolorit!!! Ara només queden uns reflexos grocs a la part que estava a l’ombra, però si ho deixés així no tardaria a acabar de desaparèixer… Desenganyeu-vos, el que a la fotografia semblen ombres és en realitat llana descolorida… de color merda d’oca!!!

I ara què? Doncs no ho sé, però alguna cosa m’hauré d’empescar, perquè el xal em fa falta!!!

2 comments

 1. Hola nois, sòc la Mònica que ens vam coneixer a Ascó.
  Doncs si la Curcuma, es una decepció.
  La meva experiencia amb la curcuma ha estat amb llana mordentada, i sempre s’ha descolorit una 50 %, en el pas del temps.
  Trobo que va molt millor el safrà, però clarrrr, el preu no es el matiex !!!
  Una abraçada. Deuuuu

  1. Ostres! Doncs a mi no m’havia passat mai! Encara conservo les primeres llanes que vaig tenyir amb cúrcuma ja fa uns anys i estan com a noves! Potser una estona d’aquestes faré experiments amb mordentats, però de moment el safrà ben lluny, ha ha!
   Petons!

   Laia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s