Fusos cap al Pirineu!!!

44 piló de fusosAvui surt cap al Pirineu una capsa plena de fusos per a l’Obrador Xisqueta!!! Les xisquis ens van demanar de fer una tanda de cinquanta dels seus fusos, amb el propòsit de treballar amb els  antics que es conserven a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu i fer-ne còpies tan fidels com fos possible a l’original, però plantejant-los perfectament útils per a filar.

44 original i còpiaEl fus antic era fet amb fusta de freixe (Fraxinus vulgaris), amb la fusaiola tornejada i la cama tallada a ganivet. Nosaltres els hem fet totalment al torn amb freixe de la vall d’Àssua, concretament de casa Bolunya de Seurí, hem tallat les osques una a una i els hem provat tots per assegurar que siguin aptes per a filar.

44 còpia del fusAixí que ja ho sabeu, si voleu filar amb un fus català, igual com el que feien anar les padrines de la Vall d’Àssua, busqueu a ca les Xisquetes que n’hi ha una cinquantena!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s