Natura

Llana filada a mà a partir de fibra de merino gran qualitat i tenyida amb tints naturals adaptant receptes catalanes dels segles XVII i XVIII i amb processos respectuosos amb el medi ambient. El filat és d’estam en un sol cap, i un cop acabada de filar i tenyir passa per tècniques dels antics tintorers com l’enfeltrat i l’abatanat manual, així no es desfila mentre es teixeix i és més resistent a les maleïdes boletes. Totes les troques són de 100 grams, de gruix variable i amb un metratge d’entre 120 i 150 metres… penseu que estan filades a mà!

La nostra llana d’un cap està pensada per realçar la gran suavitat del merino que utilitzem per filar i, per tant, és totalment adequada per peces que hagin de tenir contacte directe amb la pell més sensible. Nosaltres us la recomanem especialment per fer gorros i colls. També recomanem fer servir agulles més aviat grans, aquest tipus de llana es beneficia molt del teixit tirant a obert (no patiu, que no hi passareu fred!).

Recomanem no utilitzar sabó, o bé fer servir un sabó suau, com el xampú, el sabó fet a casa, o el sabó de cos. De cap manera assegurem l’estabilitat dels colors si es fan servir detergents, lleixius o productes industrials similars, ja que normalment no en sabem els components i no podem saber-ne els efectes sobre el color. Si teniu dubtes de com rentar una peça teixida podeu llegir aquesta entrada del nostre bloc. Sobretot, eviteu estendre aquestes llanes al sol, alguns tints naturals són sensibles a la llum solar.

Aquí teniu una mostra dels colors amb els que treballem habitualment, tots són fets amb tints naturals!

La llana que trobareu a l'All You Knit Is Love!

Si vols saber més sobre tints naturals pots llegir aquesta entrada del nostre bloc.

Voleu veure’n més? Aquí els teniu en detall!

 

 

Anuncis